Storleksguide är ett jättebra hjälpmedel för att du ska veta vilken storlek ditt barn har samt kan den vara en fin inredningsdetalj. Ytterligare skäl till varför en storleksguide är bra är att den ger dig en hint om ditt barn ligger nära nästa storlek. Ibland kan man ha problem med att hitta kläder som sitter perfekt på kroppen vilket ofta innebär att man tvingas köpa fel storlek för att det ska passa t ex runt midjan. Följaktligen kan fel midjemått innebära att benlängden inte heller stämmer. Detta kan i sin tur innebära att du behöver korrigera t ex längden byxor. Av den orsaken kan du få hjälp med avseende MadebyAnitas kollektion som självklart kan göra mindre anpassningar av kläderna där det är möjligt. Med detta i åtanke är du välkommen att börja med att maila MadebyAnita och beskriva dina önskemål.
Kontaktuppgifter: webbshop@madebyanita.se
På bilden ser du en bild som du kan använda som storleksguide.
Om du behöver mer information om centilongmått för barn i olika åldrar kan du klicka på denna länk
Mätsticka
Barn brukar tycka att det är roligt att mäta sin längd så ett tips är att du köper en mätsticka. Mätstickan kan du sätta upp på väggen så du enkelt kan se hur långt ditt barn är. Exempelvis har Jollyroom (klicka på länken) många roliga mätstickor att välja på som dessutom kan bli en trevlig inredningsdetalj.
Lite intressant historia
Historian om barnkläder visar hur barnen har varit klädda under 1800- och 1900-talen och hur kläderna har förändrat barnmodet.
Under 1800-talet bar både pojkar och flickor klänningar och tunikor upp till 6 års ålder. Skälet till detta var nog att dessa kläder var praktiska för barnen vid toalettbestyr. Senare bytte man ut klänningarna mot byxdressar av olika slag som passade pojkarna.
Under 1800-talet klädde man ofta pojkar i rosa och röda kläder vilket troligen berodde på att dessa färger signalerade makt. Efter första världskriget började färgvalen för pojkar och flickor att förändras. Detta innebar att pojkarna fick blå kläder och flickorna rosa och rött. Detta fick till följd att modeindustrin hakade på trenden och skapade olika kollektioner för pojkar och flickor, män och kvinnor. Detta medförde att familjerna måste köpa olika kläder till pojkar och flickor vilket ökade konsumtionen. Källa Wikipedia
Här kommer du tillbaka till sidan om Barnkläder